Екипировка

 

Маркер

Основната част от екипировката на всеки пейнтбол игач. Използва се за маркиране на противниковия играч с боя. Обикновено се захранва с СO2 или сгъстен въздух. Скороста с която маркера изстрелва топчето не трябва да е по-голяма от 300ft/s (91m/s). Нашата екипировка включва маркер Tippman 98 custom, който е един много качествен маркер докозал своите качества през годините. Известен е със своята точност и стабилност.

 

 

Маска

Задължителна част от екипировката. Маската покрива отлично лицето, очите и ушите и ги предпазва от директни удари. Това я прави абслютно задължителен компонент от екипировката

 

 

Топчета

Топчетата са друга задължителна част от екипировката. Изстрелват се от маркера и посредством тях се маркира противниковия играч с цветна боя. 
Пейнтбол топчетата се правят от капсулиращи багрило машини. Струват хиляди долари и се използват също за капсулиране на лекарства като гел капсули, лекарства тип “контакт C” и дори капсулите за вана. Не е изненадващо, че повечето(ако не и всички) производители на топчета за пейнтбол са фармацевтични компании
Действителният процес е по-скоро заплетен и технически, но ето го накратко: Две широки ленти от омекотен желатин се вкарват в машината. Тези две ивици се прикрепят към два противоположно въртящи се барабана, които имат дузина вдлъбнати „джобове” ,които оформят топчетата. По същото време барабаните също инжектират пълнеж между желатиновите ленти ,запечатват шевовете и се получава топчето. Тъй като са много меки ,защото желатинът на обвивката е още топъл, се слагат в центрофуга (за да се запази закръглеността) докато се охладят и втвърдят достатъчно за следващия етап. Тогава ,поставени върху табла, топчетата са оставени на открито, за да продължат втвърдяването.
Специална машина пакетира топчетата по тегло, въпреки че калъфът с боя се продава на количество. В случай, че вземаш 2500 ще получиш средно между 2490 и 2510 топчета за пейнтбол.

 

 

Бутилка

Зарежда се с CО2, сгъстен въздух или азот, който служи за изстрелване на топчетата от маркера. Една заредена бутилка е достатъчна за няколко игри.

 

 

Хопър

Хопърът е резервоарът за топчета - мястото където се зареждат желатиновите топчета, с които стреляте. Благодарение на гравитационната сила топчетата падат надолу в маркера. При някои скорострелни маркери тази сила не е достатъчна да захрани маркера, и затова има по-добри хопъри, които насилствено загребват и вкарват необходимото количество топчета за бързата стрелба. Обикновенно хопърите събират около 150-200 топчета. Не е добре хопъра да ви е пълен до горе. Така ще увеличите тежестта на маркера си с над половин килограм, а също така ще усложните естественото подаване на топчета към маркера.

 

 

Дрехи и жилетка

За игра в гората Ви трябват удобни дрехи по възможност от бризентова или друга груба материя. Разбира се ако участвате в турнир или сте професионален играч ще Ви трябват специален комплект дрехи, предпазители за лакти и колене, и ръкавици.Галерия

Виж цялата галерия

Виж цялата галерия