Роберта Винчи се завърна с победа над Юлия Джорджес

Поставената под номер 10 в световната ранглиста - италианката Роберта Винчи победи в голяма битка Юлия Джорджес с 2-6 6-4 6-3 в първия рунд на Купа Роджърс в Торонто.

Винчи даде първия сет на германката благодарение на нейния силен форхенд, но успешно миксира своята атака във втория и третия сет, като тактиката й беше безупречна и успя да спечели мача.

"Тя е голям играч и игра много добре първия сет", каза Винчи. "Губех с 3-0 в третия сет. Беше трудно. Имаше силен вятър, специално от едната страна."

третия сет опитах да играя агресивно и опитвах да пласирам повече топки в корта, защото понякога тя има невероятни отигравания и след тях не следва нищо добро."

"Тя имаше много възходи и падения в играта. Играх добър тенис днес. Но най-важното нещо беше, че победих."

Винчи се класира за втория рунд срещу поставената под номер 14 Слоан Стефънс от САЩ, която победи Кристина Младенович от Франция с 6-2 7-6.

Стефънс успя да се върне като падаше с 5-3 във втория сет и след като не успя да се възползва от мач пойнт се наложи да затвори мача в тайбрека.

"Това беше определено трудно. Тя си подобри играта много във втория сет", каза Стефънс.
"знаех, че тя ще се опита да ме пресира малко и ще ме накара да играя повече с топката. Опитах просто да остана в играта и да я разхождам по края на корта. Струваше си работата и играх солидно, което беше добре"Виж всички новини