27 АПРИЛ 2012 ГОДИНА – ПРАЗНИК НА СОУ ”ВЕЛА БЛАГОЕВА”

Спортен празник за учениците и учителите на СОУ”ВЕЛА БЛАГОЕВА”организира екипът на Спортувам Инфо на 27.04.2012 г по идея на директора г-н А. Янчев.

В празника учениците участваха в поставянето на рекорди за СОУ”ВЕЛА БЛАГОЕВА” – най-продължително жонглиране с футболна топка, въртене на обръч, скачане с въже и стрелба в баскетболен кош.

Тъй като училището е създадено през 1985 г., учениците направиха 1985 обиколки на северната спортна площадка с 50 велосипеда.

Спортувам инфо даде възможност на най-смелите да направят първи стъпки в карането на ролери, като предостави над 100 чифта на учениците. В края на обучението беше осъществен и малък турнир по хокей на трева с ролери.

Голям интерес предизвика промотирането на новите атрактивни спортове за свободното време Боче и Удбол. След демонстрация и разясняване на правилата от инструкторите на Спортувам инфо бяха сформирани и отбори, в които взеха участие и учители от училището.

Най-силните се записаха за участие в състезанието заНай-силен ученик” . Тук сили премериха участници от две възрастови групи. Феновете аплодираха изпълненията на  своите съученици, като призовите тройки изглеждат така:

До 4 клас 1. Стефан Петров; 2. Момчил Енчев; 3. Даниел Виктор.

До 11 клас 1. Мирослав Трънков и Теодор Борисов; 2.Даниел Панев; 3.Деян Ангелов и Станислав Георгиев.

            Специално за празника беше подготвен денс-маратон, в който се включиха известни групи от Велико Търново. Танцовите изпълнения повишиха градуса на настроението и двора на училището се изпълни с танцуващи ученици и учители.

            За първи път в СОУ ”ВЕЛА БЛАГОЕВА” беше представен танцът на Велико Търново и беше изигран от над 300 ученика и учители.

            СОУ ”ВЕЛА БЛАГОЕВА” се погрижи най-активните ученици да бъдат наградени с предметни награди и грамоти.

            Благодарим на всички за слънчевото настроениеВиж всички новини