Само за жени (аристократично)

Дори и да сте от аристократките и да не отделяте стриктно по 45 минути три пъти седмично за спорт, има начини да се чувствате здрави и във форма. Истина е, че спортът и здравословното хранене са факторите, които ви гарантират добро здраве в дългосрочен план. Но има и някои хитрини, които постигат същия ефект с по-малко напрежение и усилия. На първо място нужно е да се стремите винаги да сте в добро настроение.

Танцувайте като луди на любимата си песен

Дори и да е само за 2-3 минути, внезапните изблици да се разтанцувате се оказват полезни за изграждане на издържливостта ви и поддържането на здрава сърдечно-съдова система. Освен това, сигурно сте забелязали колко енергизирани се чувствате всеки път, след като сте се поддали на внезапното желание да се раздвижите на звуците на някоя ритмична песен.

Излизайте на кратки разходки в квартала

Сигурно ви се случва да зациклите на работа или вкъщи и да изпитате нужда да се раздвижите. Изследвания показват, че ако дълго време повтаряте дадена дейност, неизискваща физическо натоварване, мозъкът ви започва да я изпълнява автоматично и сте склонни на грешки. Най-умното, което можете да направите, е да излезете и да обиколите квартала за 10 минути.

Взимайте си студени душове

Не звучи особено изкусително, но се отразява чудесно на физическото и психическото ви здраве. Когато стоите под хладна вода, мозъкът ви получава сигнал да започне да произвежда положителни хормони като серотонин, който намалява стреса. Другият плюс е, че студената вода стяга кожата и възпрепятства появата на целулит.

Протягайте се

Ако стоите в една и съща позиция по цял ден, вероятно по някое време ще започнете да се схващате. Липсата на движение може да започне да ви се отразява и психически. Затова сутрин, преди да станете от леглото, се протягайте хубаво, а веднъж дневно отделяйте по пет минути да разтегнете всички мускули.

Медитирайте

Прекарайте две минути на спокойствие и тишина, влезте във връзка със себе си, задайте си въпроса как се чувствате и има ли нещо, което ви пречи да се отпуснете. Наложете си да спрете да се тревожите за неща, които не зависят от вас и си дайте сметка колко хубав е животът.Виж всички новини