67 учени участват в "Кинезиология - 2011"

Третото издание на международната научна конференция „Кинезиология- 2011" се провежда във Велико Търново. Форумът е организиран от Катедра „Теория и методика на физическото възпитание" във Великотърновския университет. В него участват около 67 преподаватели от България, Русия, Албания, Румъния, Сърбия, Косово и Македония.

"Кинезиологията е сериозна наука за движението. Изрази като "физкултурници" и "физическо възпитание" трябва да останат в миналото и да започнем да работим на сериозни научни основи. Сама така здравият дух ще бъде в здраво тяло", каза в словото си при откриването на конференцията ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, който е и патрон на форума.

Академик Ангел Джамбазовски от университета в Скопие, който е Доктор хонорис кауза на ВТУ, и доцент Людмил Петров изнесоха пленарните доклади. Доцент Петров представи развитието на специалността "Педагогика на обучението по физическо възпитание", а академик Джамбазовски създаването на факултет по кинезиология в Скопския университет. Той акцентира върху факта, че кинезиологията се доближава до така наречените точни науки.

Общо 67 доклада са включени в програмата на конференцията, която е посветена на 19-та годишнина на науката за движението. След приключването на форума ще бъде издадено списание „Кинезиология".Виж всички новини

Галерия

Виж цялата галерия

Виж цялата галерия