Топ 10 на здравословните спортове

 

Колоезденетокарането на колело е забавно, природосъобразно и не струва много. За по-добър укрепващ и здравословен ефект обаче препоръчваме да практикувате този вид спорт извън грададалеч от изгорелите газове, мръсотията и трафика. На никого обаче няма да навредите, ако отидете на работа или до супермаркета с колело. Така хем ще спестите някой лев от транспорт, хем ще се раздвижите, без да се натоварвате много.

Плуване – изключително полезно за цялото тяло. Това е може би най-добрият и приятен спорт от всички. Внимавайте обаче с плуването, тъй като то може да ви изтощи буквално за секунди. Така чепо-полека.

Футболбезспорно забавление и същевременно упражнение за цялото тяло. Този спорт ще ви достави удоволствие и ще раздвижи добре тялото ви. Въпреки това, ако сте малко поъзрастни, не рискувайте.

Голфизключително популярен сред „висшата класа“ спорт. Той обаче не е толкова раздвижващ, макар и да има емоция.

Вдигане на тежестине говорим за професионално вдигане на стотици килограми. Карайте по-кротко. Вдигайте толкова, колкото ви е приятно. Така ще изваете и добра фигура.

Тичанетосъщо един от най-популярните спортове, които могат да ви направят по-здрави. Единственото, което трябва да направите, е да си купите чифт спортни обувки и... километрите са пред вас. За начинаещите обаче е препоръчително да не се напрягат в началото, тъй като това може да доведе до мускулна треска или разтегнати сухожилия.

Скуошне толкова популярен спорт у нас, но изискващ доста движение и умения. Зали за скуош има в по-големите градове, а и цените са достъпни. Така можете и да загубите някой килогрампогледнете само колко пот се лее от играчите!

Тенисговорейки за игри с топки, няма как да подминем и тениса. Този спорт също е предпочитан от елита, но и ние бихме могли да се докоснем до него. Полезен е както за цялото тяло, така и за сърцето.Виж всички новини